FLASH


 

 

Kültéri termékek széles választékban.

 

Cégünk a technikai újításokat figyelemmel követve, felhasználva próbálja a vevő számára a legjobb minőséget kínálni a beltéri és kültéri termékeknél egyaránt. Mivel a kültéri termékek nagyban függnek az időjárás viszontagságaitól, ezért cégünk csakis minőségi alapanyagokat használ fel !

 


 

Mit és miért ?

 

 

Nyílászárók kiválasztásánál rengeteg kérdés merül fel az emberben, fa vagy műanyag, fa esetében milyen alapanyagból, mik azok a kritériumok amikre oda kell figyelnem, hogy a legmegfelelőbb termék kerüljön házamba beépítésre? Alább megpróbálunk Önnek segíteni:

 

 

1. Legfontosabb kérdés - Miért legyen fa a nyílászáró ?

 

2. Milyen fa alapanyagból készüljön a nyílászáróm ?

 

3. Hossztoldott vagy toldásmentes ?

 

4. 2 rétegű vagy 3 rétegű legyen az üveg ?

 

 


 

1. Miért legyen fa a nyílászáró ?

 

 

Élettartam

 

fa: 

 

Elég csak megnézni a műemlék épületekben található fa termékeket, kültéri nyílászárókat. a fa termékek generációkon át szolgálják használójukat.

 

műanyag: 

 

Élettartalma messze elmarad a fa élettartalmától. a sérülések javíthatatlansága, a hőtágulás, és a nap sugárzása miatti öregedés következményeként gyakran a kijelölt élettartamot sem érik meg.

 

 

Biztonság

 

fa:

 

A fa nyílászárók az alapanyag tömörsége miatt eleve nagyobb biztonságot nyújtanak műanyag társuknál.

 

műanyag:

 

A műanyag nyílászárót nem feltétlen a biztonság miatt vásárólják. Döntő az olcsósága illetve, hogy nem kell 10 évente újra felületkezelni. Mivel légkamrákból áll, így szerkezete nem erős, könnyen tőrhető. Továbbá magas hőre lágyul. A betörők legtöbb esetben felmelegítik a bejárati ajtót, majd a meglágyúlt részt betörik és máris zajmentesen hozzáférhetnek a zárhoz.

 

 

Természetes megjelenés

 

fa: 

 

Különböző fa alapanyagok erezete és a gazdag színvilág otthonosabbá, melegebb hatásúvá teszik otthonunkat.

 

műanyag:

 

A műanyag sohasem lehet természetes !

 


Szín:

 

fa:

 

Nyílászáróink színválasztéka végtelen. Tervezéskor a vásárló szabadjára engedheti fantáziáját. Milyen szín illik a lakásomhoz? Milyen fát válasszak, milyen legyen az erezet? Idővel nagyobb felújításkor a vevő teljesen új színt is adhat a nyílászáróinak.

 

műanyag:

 

Két kérdés szokott felmerülni ha műanyagot vásárlunk. Jó a fehér ? Legyen inkább barna utánzat? ...

 

 

Felületkezelés

 

fa: 

 

A magasabb ár mellett a karbantartás félelme miatt választanak inkább műanyagot az emberek. A mai felületkezelési eljárásoknak köszönhetően a felületkezelő anyagok élettartalma megnövekedett, minimális ráfordítás mellett 10 évig is megvédik a fát a külső hatásoktól. A nagyobb felületkezelő anyagokat gyártó cégek a korszerű felületkezelő anyagokat lakossági felhasználásra is elkészítik, amely felhordását egy jobb kézügyességű festő is épp oly szépen feltudja vinni, mint szakembereink.

 

 

Szellőzés

 

fa: 

 

A fa ablakok természetes szellőzésének köszönhetően nincs gombásodás.

 

műanyag: 

 

A műanyag ablak nem szellőzik, a pára a falakon csapódik le, így megjelennek a gombák is. A szellőzés hiánya továbbá elősegíti a szén - monoxid mérgezések kialakulását.

 

 

Szilárdság, javíthatóság

 

fa: 

 

A fa ablakok szilárdságuknak köszönhetően könnyebben ellenállnak a külső hatásoknak, nehezebben sérülnek és könnyen javíthatóak akár beépítetten is. A vásárló maga is eltudja végezni a javításokat.

 

műanyag: 

 

Törés esetén a nyílászárót beépítetten már nem lehet javítani. kisebb sérülések esetén / mivel a műanyag nyílászáró tömeg termék / nagyban függ a gyártó rugalmasságától, hozzáállásától.

 

 

Vetemedés, hőtágulás

 

fa: 

 

A fa alapanyag vetemedése a tömbösítésnek / több rétegből áll össze / és a korszerű felületkezelésnek  köszönhetően jelentéktelen. A fa hőtágulási tényezője jóval kisebb a műanyag ablakokénál, a fa esetében ez elhanyagolható.

 

műanyag: 

 

A műanyag nyílászárók hőtágulása veszélyesebb a fa nyílászárók vetemedésénél. Idővel a termék formája változhat, valamint a pórusok tágulásának köszönhetően, a pórusokba belerakódó szennyezések az eredeti színt megváltoztatják, valamint a nap sugárzása öregíti a műanyagot.

 

 

Tűz esetén

 

fa: 

 

Meglepő, de a jól kezelt fa nyílászáró jobban tart tűz esetén mint a műanyag vagy az alumínium.

 

műanyag: 

 

Könnyen gyullad, gyorsan ég, füstje sűrű, fekete.

 

 

Hazai termék / külföldi termék

 

fa: 

 

A fa nyílászárókat 80 % - ban hazai gyártók gyártják.

 

műanyag: 

 

A műanyag termékeket 80% - ban külföldi gyártók gyártják.

 

 

                

 

 


 

2.Milyen fa alapanyagból készüljön a nyílászáróm?

 

 

Borovi fenyő

 

Fája nagyon gyantás, tehát nagyon tartós, alakját átnedvesedve és kiszáradva is jól tartja. a legtöbb nyílászárót a borovi fenyőből készítik.

 

 

 

 

Vörösfenyő

 

Gyantajáratokkal átszőtt, vöröses fája nagyon tartós és szilárd; ez a legértékesebb fenyőfa. Az időjárás viszontagságait jól tűri, emellett rugalmas, szívós, könnyen hasítható. Kiváló épület- és bányafa, szerkezet- és sűrű szálazata miatt díszítőfa. Magasabb árkategória.

 

 

 

Meranti

 

Sötétvörös meranti sokoldalúan felhasználható: belső és külső építészet, ablakok, lépcsők, keretszerkezetek, csónak-, hajó-, karosszéria- és vagonépítés. Különleges szín árnyalata és erezete miatt különleges. Magasabb árkategória.

 

 

 

 

Tölgy

 

Tartós ipari fa, amiből egyaránt készítenek bútorokat, hordókat, parkettát, használják épület-, talp- és bányafának. Csersavtartalma miatt biológiai ellenállóképessége is jó. Fája sötétbarna, kemény, ellenálló, szép rajzolatú, értékes. Prémium kategória .

 

 

 

 


 

3. Hossztoldott vagy toldásmentes ?

 

Hossztoldott

 

Árban kedvezőbb, mivel létrehozása gazdaságosabb. Fehér illetve sötét színeknél ajánljuk, ahol árnyaltabbak a toldások.

 

 

Toldásmentes

 

Árban magasabb kategória. Létrehozása költségesebb és gazdaságtalanabb. Küllemében a végigfutó erezet miatt szebb. Bármely színhez ajánljuk.

 

 


 

 

 

Bajor-Fa Nyílászárókészítő és Belsőépítészeti Kft. - 5054 Jászalsószentgyörgy, Béke út 29. - Telefon: 06-57/556-003 - E-mail: info@bajorfa.hu
ablak, fa ablak, belső ajtó, bútor, lépcső, ablakgyártás, nyílászáró, ajtó, belső ajtó, ajtógyártás, egyedi igények, egyedi árak
QuickStudio Kft // Webáruház készítés :: Webshop készítés :: Weblapkészítés :: Weboptimalizálás :: Keresőmarketing